Нова ескалация на напрежението между институциите - коментар на Евелина Славкова, проф. Светослав Малинов и Юрий Асланов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Прави впечатление, че Делян Пеевски застана начело на конфликта с президента, така както май-юни миналата година “Продължаваме промяната” и “Демократична България” влязоха в остра конфронтация с държавния глава. Това отбеляза в студиото на “Денят започва” социологът от Изследователски център “Тренд” Евелина Славкова.

Според нея в момента се преплитат няколко политически сюжета, които тепърва ще се развиват.

Пеевски се бори за доверието на членовете на ДПС, заяви политологът проф. Светослав Малинов и допълни:

“Той го позагуби напоследък тъкмо заради своята хиперактивност. Бидейки поставен начело, осветен в максимална степен, показа, че няма качества да бъде лидер на ДПС. Така си обяснявам неговото понижаване от кандидат за председател в кандидат за съпредседател - тежко психологическо понижаване.”

За социолога Юрий Асланов е възможно да има вътрешнопартийни обяснения за поведението на Пеевски.

“Малко странно е, че в днешно време точно Делян Пеевски е острието на борбата срещу корупцията. Според мен това е една от многото сюжетни линии, които се развиват паралелно. Ако се огледаме, институционалната среда е трайно разклатена, предстои смяна на правителството, което винаги е критичен период - не знаем как ще премине и как ще завърши, виждаме и какво става в СОС - не знаем дали ще го бъде, пък и столичния кмет може да се окаже в хипотеза на извънредни избори след назначената проверка на съда, а парламентът и правителството работят с изключително ниско ниво на доверие. Тоест цялата държавна администрация може би е спряла да работи”, подчерта той.

Какво още казаха анализаторите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад